Jump to content

Ékszertartók fillérekből 1.

2015. 06. 20. 10:18

Egy nő legjobb barátja a gyémánt, szokták mondani. Nos, nem mindenkinek van gyémánt nyakéke, de egy átlagos nő azért valljuk be őszintén, sok ékszerrel és bizsuval rendelkezik. Azokat pedig tárolni is kell valahol. Íme néhány filléres ötlet - ékszertartónak.

Biztos sokaknak ismerős a probléma: a készülődés és indulás előtti rohanás pillanatában derül ki, hogy nincs meg a fél fülbevalónk, vagy éppen összegubancolódott az összes nyakláncunk.
Ennek orvoslására hasznos dolog egy ékszertartót beszerezni, mely igencsak megkönnyítheti az életünket. Ezt úgy is megoldhatjuk, hogy nem költünk rá rengeteg pénzt, hanem fillérekből eszkábálunk magunknak egy tartót.

Elsőként három ötlet:

1. Képkeret
Az egyik legnépszerűbb és egyben legcsajosabb megoldás, ha szerzünk egy szép régi festménykeretet, befestjük tetszőleges színűre, majd keresztben madzagokat feszítünk ki rajta. Ha túl sok ékszerünk van, az is megoldás lehet, ha bármilyen rácsot bekeretezünk és arra aggatjuk a dolgainkat.

2. Fogas vagy szekrénygomb
Régebbi kabátfogast, vagy kulcstartót, esetleg szekrénygombokat is használhatunk ékszertartónak, főleg ha többet helyezünk egymás mellé. Variálhatjuk a különböző fogasokat, így lesz egyedi és rusztikusan spontán összerakott nyaklánctartónk.

3. Faág
Egy girbegurba faág mindig kiváló dolgok felaggatására. Ha találunk egy megfelelő darabot, csak rögzítenünk kell egy talapzathoz, hogy elbírja a töménytelen mennyiségű ékszerünket...

(Forrás és fotó: brit.co)