Jump to content

Lakberendezési bakik a nappaliban 2.

2015. 06. 19. 12:09

A nappali fontos helyiség családi életünkben és otthonunkban. Éppen ezért könnyű hibázni, ha a berendezésről van szó. Újabb bakik, amikre van megoldás!

1. hiba: Elfelejteni a kisasztalokat

Egy ülőgarnitúra csak akkor teljes, ha a kanapéhoz jár egy saját "éjjeliszekrény", azaz a karfához helyezett kisasztal. Ez nem csak praktikus tárolás szempontjából, de kisegíti a dohányzóasztal szerepét, és optikailag is jobban hat, mivel keretet a a heverőnek.

2. hiba: Túl magasra tenni a képeket, festményeket

Nem múzeumban vagyunk, ahol nem nyúlkálhatsz a művészi alkotásokhoz. A nappali festményeit, képeit, fali dekorációit szemmagasságban akaszd a falra. Sokkal jobban mutat, és optikailag is javítja a helyiség arányait. Ráadásul közelebbről csodálhatod a képeket!

3. hiba: Túl kicsi szőnyeg használata

A nappali többnyire otthonunk legnagyobb alapterületű helyisége. Ekkora területhez megfelelő méretű szőnyeg is kell. Ne sajnáld a nappali szőnyegre a pénzt, az sem baj, ha benyúlik az ülőgarnitúra alá! Sokkal komplexebb hangulatot adhatsz így a térnek.

4. hiba: Olyan bútordarabok, melyeket sosem használsz

Mindenki elköveti azt a hibát, hogy megvesz egy bútordarabot, és soha többet nem használja. A nappaliban ezek teljesen felesleges dolgok és csak feleslegesen foglalják a helyet. Megvettél egy íróasztalt, de sosem ülsz le oda? Van egy kis komód, de semmit nem tárolsz benne? Szabadulj meg ezektől a daraboktól és inkább dekorálj saját stílusod és igényeid szerint!

(Fotó: shelterness)