Jump to content

Lakberendezési bakik a nappaliban 1.

2015. 06. 19. 09:31

A nappali bizonyos értelemben a legfontosabb helyiség otthonodban. Itt gyűlik össze a család, itt tartjátok az ünnepeket, ide tessékeled be a vendégeidet. Mégis ez az a helyiség, ahol a legtöbb lakberendezési bakit lehet elkövetni. Ne aggódj, mindegyikre van megoldás!

1. hiba: Ha nem használsz színeket

Persze, bizonyos helyeken jól néz ki a minimalista dekoráció, de nem a nappaliban. Persze nem kell azonnal átfesteni a falakat, elég ha bedobsz néhány színes díszpárnát vagy egy látványos szőnyeget.

2. hiba: Összeillő nappali bútorszett

Néhány évtizeddel ezelőtt óriási divat volt az egész nappalit összeillő, ugyanolyan külsejű bútorokkal berendezni. Az nem baj, ha a polcok vagy az ülőgarnitúra egységes dizájnnal rendelkezik, de ne legyen minden egyforma!

3. hiba: Csak a felső világításra hagyatkozni

sokan elkövetik azt a hibát, hogy a nappaliba beszerelnek egy csillárt vagy felső lámpabúrát és ennyiben hagyják a világítás kérdését. Sokkal otthonosabb lehet a nappalid, ha alacsonyabb szinten lévő lámpákat is bevetsz: néhány olvasó- vagy állólámpa megoldja a problémát.

4. hiba: Minden bútort a falnak tolsz

Sokan félnek attól, hogy a bútorok egy részét indokolatlanul a helyiség központja felé toljanak, helytakarékossági okokból pedig minden bútordarabot a falhoz szorítanak. Ne tedd ezt! Próbálj ki az ülőgarnitúrából egy külön kis sarkot csinálni, ne félj beljebb húzni néhány kisebb darabot. Sokkal barátságosabb és otthonosabb lesz a nappali, még ha úgy is érzed, hogy kevesebb a közlekedő hely.

Folyt. köv.!

(Fotók: huffingtonpost.com)