Jump to content

A kép felakasztás kreatív módszerei

2015. 06. 12. 12:28

Abban egyetértünk, hogy az otthondekoráció egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módja, ha képekkel, festményekkel, fotókkal, poszterekkel aggatod tele üresen álló falaidat. Erre pedig nem csak a szög és a kalapács az egyetlen módszer.

1. Nőies, csajos megoldás, ha a képkeretek hátuljára egy vastagabb színes szalagot erősítesz, és azzal erősíted fel a falra a képet úgy, hogy a keretnél még egy csinos kis masni is feldobja a galériát.

2. Használj írószerlboltban kapható irat csiptetőket képeslapok, poszterek rögzítéséhez. A csiptető hátulját ragaszd a falra, majd csiptesd a képet fel, hogy művészeti stúdiókhoz hasonló hangulatot érj el galériáddal.

3. Kifeszített zsinórra felakasztott fa ruhacsipeszekkel is hasonló eredményt és hatást érhetsz el.

4. Használhatsz ruha akasztókat, vagy kifejezetten erre a célra kifejlesztett fa papírakasztókat, melyek szintén alternatív képfelakasztási módszerként alkalmazhatók.

5. Ha keretezéni szeretnél egy képet, használj szokatlan, kreatív megoldásokat. Például egy kisebb méretű képet helyezz egy nagyobb keretbe, és ne zavarjon az indokolatlanul nagy fehér "képszél".

6. Ki mondta, hogy mindig fel kell akasztani egy képet, keretet vagy festményt? Művészeti galéria hatást érhetsz el otthonodban, ha a képeket egyszerűen nekitámasztod falnak a padlón állva, egy polvon, komódon vagy párkányon.

7. És azt ki mondta, hogy képet csak szemmagasságban lehet elhelyezni? Mi lenne, ha teleaggatnád az egész falat, és akasztanál képeket a lábad magasságába és jóval szemmagasság fölé is?

8. Nagyon tetszik egy kép, festményt, lenyomat? Duplázd, triplázd vagy négyszerezd meg! Remekül mutat, ha ugyanabból a mintából négy egyforma darabot akasztasz ki egymás mellé vagy négyzetbe rendezve.

9. Használj egy régi, leharcolt osztott üveges ablakkeretet festmény keretként. A kis osztott parcellákba tegyél egy-egy képet, és akaszd ki az egészet!

10. Csinálj egész galériafalat! Válassz ki egy üres falfelületet és aggasd tele képekkel a padlótól a mennyezetig. Hidd el, ez önmagában öltözteti a helyiséget, így jóval kevesebb bútorral lesz szükséged.

(Fotó: purewow)