Jump to content

Álomotthon - Vadregényes ház a Nemzeti Park szélén

2015. 06. 09. 20:47

Az Egyesült Államokban nem nehéz belefutni egy-egy megyényi területű Nemzeti Parkba. Na, de ha sikerül annak a szélén telket vásárolni és házat építeni, az az igazán nagy siker!

A Utah államban található Torrey város szélén kezdődik a U.S. Capitol Reef Nemzeti Park, mely vadregényes tájaival igazán varázslatos kirándulóhely. A sivatagos fennsíkokra és a távoli havas hegyekre néző telken felépült ház igazi gyöngyszem.

A professzor házaspár tulajdonos olyan megbújó, biztonságos és privát fészket szeretett volna magának, mely minimalista,. letisztult dizájnt követ, belül mégis kényelmes, otthonos és közel van a természethez. A pár kérése volt, hogy az épület a lehető legjobban olvadjon bele környezetébe, ne vegyen el semmit a természet romlatlanságából, éppen ezért nem kért kertrendezést sem a sivatagos területen.

Az acél lapokból és acél lambériával burkolt épület érdekes formái, mégis egyszerűen letisztult vonalai tökéletesen illenek a Nemzeti Park adta környezetebe, tágas ablakai pedig mesés kilátást nyújtanak a csodálatos tájra.



További fotók a házról ITT.

(Fotók: homeadore)