Jump to content

10 kellék a tökéletes étkezőhöz

2015. 06. 05. 11:11

Szeretnéd, ha étkeződ mindig az egyik legbarátságosabb, mégis legszebb hely lenne otthonodban? Nem csoda, hiszen ez az a helyiség, ahol összegyűlünk egyszerű hétköznapi vacsoráknál, hétvégi családi ebédeknél, baráti összejöveteleknél vagy a legfontosabb ünnepeken.

Ahhoz, hogy katalógusba illő, csodaszép és hívogató étkeződ legyen, a következőkre lesz szükséged.

1. Váza
A az ebédlőasztal közepén mindig legyen egy váza, tele friss virággal, különösen a nyári hónapokban.

2. Gyertyák
Néhány szép gyertya és gyertyatartó meghitté, családiassá, esetenként romantikussá teszi az étkezést.

3. Tükör
Ha kicsi az étkeződ, az egyik üres falra szerelj fel egy hatalmas állótükröt - természetesen fekve. Optikailag nagyobbá varázsolja a teret, és remekül mutat.

4. Abrosz
Az étkező nem az a hely, ahol elég a műanyag vagy viaszosvászon terítő. Fektess be legalább 1-2 nagy, jó minőségű, robosztus asztalterítőre, mely megadja az étkezések alaphangulatát.

5. Növények
Az asztalon lévő friss csokor mellé nyugodtan szerezz be néhány szép zöld növényt. Mivel ezt a helyiséget úgyis csak étkezéskor használod, nagyobb cserepes növények is elférnek, az ablakba pedig készíts házi fűszernövény kertet.

6. Italtartó vagy bárpult
Hasznos és még jól is mutat! Szerezz be egy gurulós bárszekrényt, melyre az étkezéshez szükséges hozzávalókat, vagy az italos tálcát állíthatod be. Jól néz ki az ebédlő sarkában egy üvegekkel dugig megrakott tálca, és persze az elmaradhatatlan pezsgős vödör tele jéggel.

7. Tálaló edények
Néhány szép, klasszikus, elegáns tálalóedény remekül mutat az étkezőben. Használaton kívül pakold tele gyümölcsökkel vagy rágcsálnivalókkal.

8.Poharak
Ha konyhádban úgysem férsz el, az étkezőben tárold poharaidat! Az elegáns borospoharak még jól is mutatnak egy polcon!

9. Konzolasztal
Egy egyszerű, a fal mellett meghúzódó konzolasztal mindig jól jön az étkezőben. A vacsorát adsz, oda pakolhatsz mindent, ami nem fér el az asztalon, és kiegészítő bútornak is tökéletes.

10. Csillár vagy lámpa
Az étkező hangulatát nem csak az asztallal határozhatod meg, hanem a világítással is. Válassz az étkezőbe igazán feltűnő, a térbe és az asztal fölé belógó csillárt vagy lámpát, melynek fénye összegyűjti éhes szeretteidet.

(Fotó: domino)