Jump to content

Konyhai dekortrükkök

2015. 05. 30. 14:04

Nehéz a konyhát igazán trendivé és stílusossá tenni. Éppen ezért hoztunk néhány olyan trükköt és ötletet, melyekkel egy csapásra menőbbé teheted konyhádat, ráadásul a saját kezed által!

1. Csempe
Ha csempe van a konyhapult felett, de unalmasnak találod, fesd be. Ha nem is az egész csempét, akkor háromszög alakban a felét, mintát és dinamikát adva a felületetnek.

2. Rajztábla
A rajztábla könnyű és egyszerű módja a díszítésnek, a konyhában ráadásul nagyon hasznos is. Illessz egy rajztáblát a hűtőd ajtajára, és máris használhatod díszítésre és üzenőfalként.

3. Táblafesték
Ugyanez vonatkozik egy jól elhelyezett táblára. Egy nagyobb lapos felületet kenj be táblafestékkel, és helyezd oda a konyhában, ahol könnyen elérhető és nem zavar. Receptek, vásárlási listák, üzenetek - minden elfé!

4. Festék
Ha bizonytalan vagy a konyhádat illetően, vegyél egy vödör festéket. A konyahbútort fesd át valamilyen élénk, szokatlan színre, és máris úgy fogod érezni, mintha teljesen felújítottad volna a helyiséget.

5. Kabátakasztó
Egy falra szerelhető kabátakasztó tökéletesen alkalmas a bögrék tárolására.

6. Spájz hangulat
Vásárolj kedves üvegeket, befőttesüvegeket, fűszertartókat és tárolóeszközöket. Ha szépen rendezett, látványos kamrahangulatot teremtesz a polcokon, nem is kell más dekor a konyhába.

7. Befőttesüveg
A befőttesüveg sok mindenre jó. Például tárolásra. Tedd bele evőeszközeidet vagy fakanalaidat, hogy rendezettnek és stílusosnak tűnjön minden.

8. Kávézósarok
Ha van elég helyed, csinálj egy külön kávézó és/vagy teázó sarkot. Egy kis fiók vagy görgős asztal, valamint a kávézás/teázás elengedhetetlen kellékei, és máris úgy érzed magad, mintha saját kávéződban lennél.

9. Márvány
A márvány minden konyhában jól mutat és elegáns luxushangulatot áraszt. De nincs pénzed rá? Keress élethű márványmintájú matricát vagy papírt, és ragaszd fel a műanyag vagy üveg evőeszköz tartóra. Ha elég ügyes vagy, mindenki azt fogja hinni, hogy igazi márvány konyhai kiegészítőid vannak.

(Fotó: curbly)