Jump to content

A leggyakoribb lakberendezési hibák

2015. 01. 26. 14:07

Van néhány alapvető lakberendezési hiba, melyet gyakran elkövetünk, ám könnyen kiküszöbölhetünk!

1. hiba: Túl sok csecsebecse
Megoldás: Nem kell minden utazási szuvenírnek, fotónak, emléktárgynak kinn lennie a polcokon. Csak a legfontosabbakat és legszebbeket tedd ki, és variáld a tárgyakat témakör szerint, hogy ne legyen unalmas a sok egymás mellé tett holmi.

2. hiba: Egyforma bútorszettek
Megoldás: Rég kiment már a divatból a teljes szoba berendezés egy szettben, hiszen monotonná, egysíkúvá és nyomasztóvá teszi a helyiséget. Variáld a bútorokat kedved szerint különböző stílusokban, és ha mindenképpen egységet szeretnél, használj azonos színárnyalatokat.

3. hiba: Tematizált berendezés
Megoldás: Ahelyett, hogy egy sémára húznád fel a szoba berendezését, gondolkodj inkább stílusos kohézióban. Csajos, klasszikus, ultramodern, férfias? Vegyítsd a különböző stílusokat!

4. hiba: Rossz falszín vagy minta
Megoldás: Minden szobát elronthat egy rosszul megválasztott falszín. Válassz egy egyszerű, mégis feltűnő tapétát, vagy fesd át a színt. Őrületes változást hoz.

5. hiba: Színek hiánya
Megoldás: A teljesen fehér helyiség makulátlansága hangulattalanná teszi a szobát, ezért mindenképpen dobd fel néhány apró, de kiugró színű kiegészítővel a fehérséget.

6. hiba: Túl sok kábel
Megoldás: A mai technológiai központú világban nehéz egy szobát kábelmentes övezetté nyilvánítani, ám próbálkozz! A tévé mögé rendezd az összes kábelt, vezetéket, és rendezd egybe a töltőket, számítógéphez tartozó vezetékeket. Ha nem tudod elkerülni a láthatóságukat, vezesd a fal mellett, vagy ragasztószalaggal dobd fel a színüket.

(Fotó: popsugar)