Jump to content

A 2015-ös év színe: Marsala

2014. 12. 08. 18:31

Minden év decemberében meghatározó esemény történik a színmenedzsment világában: a Pantone kiválasztja a következő év színét. Az elmúlt években volt már mandarintangó, smaragdzöld vagy éppen tavaly a ragyogó orchidea az év színe. Idén a Marsala névvel illetett Pantone 18-1438 kódjelű szín lett a nyertes,

Az év színének kiválasztására a dizájn és divat területén uralkodó trendek vannak a legnagyobb hatással, így érdemes tehát szokni a gondolatot, hogy jövőre új Pantone főszín lesz a legtrendibb a lakberendezés területén is.

A Marsala fantázianévre hallgató barnásvöröses árnyalat. A Pantone szerint a Marsala valahol a burgundivörös és a barna között áll, "gazdag, földes színvilága" van, olyan semleges tónus, amelyet jól lehet majd használni belső terek tervezésénél.
Marsala valójában egy szicíliai város, melynek neve elsősorban egy szőlőfajtából és az abból készült édes desszertborról lehet híres. A Marsala bor színe, még ha nem is egy az egyben, de valóban emlékeztet a Pantone által megválasztott színre.

De elég is a szövegből, lássuk ezt az árnyalatot!

(Fotók: pantone, 2014homedecor)