Jump to content

Inspiráció: Szürke és sárga

2014. 12. 05. 11:25

A szürke-sárga színkombináció egyre divatosabb a lakberendezésben, amin nem is csodálkozunk, hiszen egy remek párosítás és rengeteg módon variálható. Nem feltűnő, mégis különleges és egyedi hangulatot teremt. Hoztunk néhány inspirációt, hátha te is kedvet kapsz a szürkéhez és a sárgához.

A szürke és a sárga azért illik egymás hoz nagyszerűen, mert két ellentétes tulajdonságokkal rendelkező árnyalatról van szó. Míg a szürke hideg szín és semleges, ezért kiválóan párosul hozzá egy meleg, élénk és kiegészítő szín, úgynevezett pop of colour.

A szürke egyre trendibb, így semleges alapszínként csodásan mutat akár a falon, akár nagyobb festett bútorokon, mint például szekrényen, konyhaszekrényen, akár ülőgarnitúrán is. Ahhoz viszont, hogy a szürke szín ne uralkodjon túlságosan a helyiségben és ne váljon monotonná, mindenképpen adjunk hozzá egy kis élénkséget. Fantasztikus életet visznek az összképbe a sárga kiegészítők, úgy mint: függöny, szőnyeg, lámpák és dekorációs tárgyak.

Ha bátrak vagyunk, vegyünk sárga dekor festéket vagy festékszórót és fújjunk be vele egy olyan lakberendezési tárgyat, amit korábban el sem tudtunk képzelni sárgán. Mondjuk egy széket, az asztallábakat, esetleg az ablak kereteket. Ezek is fantasztikusan mutatnak majd a szürke mellett.

És persze kombinálhatjuk is ezt a két színt mintában: mivel egyre trendibb a szürke-sárga színpár, nem lesz nehéz dolgunk, ha ilyen színű és mintájú dekorációkat és kiegészítőket keresünk.

A két szín ráadásul jól mutat mindenféle típusú helyiségben: a nappalitól kezdve a hálószobán át, egészen a konyháig és a fürdőszobáig. És ha még ez sem elég, adjunk hozzá egy harmadik színt: a szürkével és a sárgával jól összeegyeztethető például a fehér vagy a világoszöld, extrém esetben akár a lila is.

(Fotók: homeadore, shelterness, deocist, ratecore)