Jump to content

Égősor - nem csak a fára

2014. 11. 25. 14:20

A karácsonyi égősor már régen nem csak és kizárólag a karácsonyfa vagy a kerti fenyőfa sajátja. Sőt, már nem is kötődik szorosan a karácsonyhoz, hiszen akármelyik évszakban meghitt, kellemes fényt varázsol. Az ünnepek közeledtével azonban összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan is hasznosíthatsz dekoratív módon egy égősort.

1. Ajtódísz: Ha nem vagy az a nagy koszorúkészítő mester, szerezz egy egyszerű szőlőindákból font koszorút, szúrj bele néhány fagyal ágat, és tekerj körbe rajta egy rövidebb égősort. Rusztikus, egyszerű, mégis szép dísz.

2. Létra: Egy régi létra remek lakberendezési eszköz, sőt akár dísztárgy is lehet. Állítsd a falhoz, és tekerd körbe egy égősorral. Sötétben csodásan fog mutatni.

3. Kis rajzszögek segítségével rakj ki egy feliratot a falra, méghozzá égősorból! Kis kézügyesség kell hozzá, de nem bonyolult. A végeredmény viszont varázslatos.

4. Nincs valódi kandallód? Egy nagy tálba tégy néhány fahasábot, középre pedig gyűrd bele az égősort, mintha tűz lenne. Romantikus dekoráció, akár kertben is használható, ha jó az idő.

(Fotók: popsugar.com)