Jump to content

Inspiráció: Görögösen

2014. 11. 19. 09:41

Ha voltál már Görögországban, egészen biztosan magával ragadott a természet szépsége, a kultúra, a történelem, na és persze az utánozhatatlan építészet. Ha visszavágysz a napfényes Görögországba, de a visszatérésre legalább jövő nyárig várnod kell, csempéssz egy kis görög hangulatot otthonodba.

A görög stílust nem nehéz megvalósítani. Persze nem meszelheti ki mindenki egyből hófehérre az egész lakását és festheti át a zsalugátereket kékre, de a színekkel ennek ellenére is tudsz játszani. A hófehér falak mellett tovább erősíti a görög hatást, ha a főbb bútorok is hófehérek, és ha pihepuha, lekerekített formájú, kényelmes ülőbútorokat használsz (kanapé, fotel, puff, hatalmas ülőpárnák).



A kék szín remek kiegészítő lehet, válassz igazán mélykék vagy görögkék árnyalatokat a lámpák, székek, vázák, textíliák, szőnyegek, függönyök, párnák színeihez.

A puritán, egyszerű stílus is közel áll a görög hangulathoz, így a kissé rusztikus faanyagok, vagy a szépen hímzett élénken kék ágytakaró is jó segítség lehet a "görögösítésben".



A legegyszerűbb talán a konyhát felújítani görög stílusban, hiszen itt remekül mutat a kék-fehér kombináció, akármilyen konyhabútorod is van. Manapság bármelyik lakberendezési áruházban kaphatsz görög tavernákban használatos fonott székeket, melyekkel tényleg utánozhatatlan lesz a hangulat.

És még egy fontos dolog: a görög történelem és kultúra megjelenítése a lakberendezésben. Használd a jól ismert görög minta, azaz a kulcsot (meandert) a falakon vagy a kiegészítők mintájában, vásárolj hatalmas amfórákat dísztárgynak, és néhány mozaik dekoráció is erősíti majd a görög hangulatot.



(Fotók: elledecor.com, decor4all.com)