Jump to content

Trükközz tükörrel

2014. 10. 22. 17:52

Régóta köztudott, hogy egy tükörrel optikailag nagyobbíthatod a teret. Íme néhány ötlet, hogy lásd, egy tükörrel sosem eshetsz túlzásba, és nem csak a megszokott helyeken tudsz vele trükközni.

1. Kanapé mögött

Az ülőgarnitúra mögötti tér általában vak tér, senki nem tud vele mit kezdeni, maximum faldekorációval lehet feldobni. Mi lenne, ha vennél egy hatalmas tükröt és a kanapé mögé állítanád?

2. Ágy mögött

Ezen a vonalon tovább haladva, próbálkozhatsz egy nem hagyományos ágytábla kialakításával is, mely lehet akár tükör is. Minél nagyobb, annál tágasabbnak tűnik hálószobád.



3. Előszobában

Ha van egy kis lábas asztalkád az előszobában, ne csak az asztal felett kezdődő térben gondolkodj. Vegyél egész alakos tükröt, és tedd elé az asztalt. Meglepően jól néz ki, és tágassá teszi az előszobát.

4. Szekrényajtón

A szekrényajtó tükörré varázsolása nem újkeletű találmány. Vannak gardróbok, melyek eleve tükörajtóval készülnek. Ragassz tükörlapot a szekrényre, és máris könnyebb az öltözködés is.



5. Falra

Ugyanez igaz a nagy felületű üres falakra. Nem csak megtörheted a monotóniát a tükörlapokkal, hanem akár kétszer olyan nagynak láthatod a helyiséget is.

6. Faltól falig

Egy igazán nagy méretű, egész falat betöltő tükör bizony nem olcsó. Viszont még mindig olcsóbb, mint falakat kiverni és felújítással tágítani a méreteket, úgyhogy érdemes elgondolkodni rajta.



7. Ebédlőasztal felé

Ha van egy hosszúkás ebédlőasztalod, mellette pedig egy üres falfelületed, szerezz egy nagy állótükröt és fektetve akaszd fel a falra.



(Fotók: popsugar.com)