Jump to content

Tippek előszoba berendezéshez

2014. 09. 04. 19:07

Az előszoba általában nem túl nagy, ám annál fontosabb helyisége otthonunknak. Ez az első tér, ahol időt töltünk, amikor hazaérünk, és ezt a helyiséget látják meg először vendégeink is. Ezért fontos, hogy jól, hasznosan és szépen legyen berendezve, dekorálva.

1. Legyen egységes az előszoba bútor
Nem kell vagyonokat költenünk szekrényekre és fogasokra, de az egységes kinézet rendezettséget kelt, ami nagyon fontos az előszobánál. Az is elég, ha egyszínűre pácolt vagy festett polcokat és ülőkét veszünk, melyekre/melyekbe egységes tároló kosarakat helyezünk. Alapvetően az az ideális, ha a kabátokat, cipőket el tudjuk rejteni, de ha erre nincs elég helyünk, akkor is törekedjünk a bútordarabok egyformaságára.



2. Legyen elég a fogas
Ha nem tudjuk szekrénybe helyezni a kabátokat, bárhova felfúrhatunk akasztókat. Millió dizájnból válogathatunk, de ha rusztikusabb, személyesebb hatást akarunk, használjunk régi színes szekrénygombokat.

3. Legyen hova leülni
Ha beépített előszoba bútort vásárolunk, figyeljünk rá, hogy legyen jova leülni, hiszen cipőt felhúzni mégis úgy a legegyszerűbb. Ha erre nincs külön keretünk, egy egyszerű dohányzóasztalka alját használjuk cipőtárolásra, tetejére pedig tegyünk lapos párnákat a kényelem kedvéért.



4. Legyen elég fény
Az előszobák (főleg a lakások előszobái) általában nem rendelkeznek túl sok természetes fénnyel, ezért nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy megfelelő fényerősséget biztosítunk öltözéskor, vetkőzéskor, készülődéskor, utolsó pillanatban eszközölt sminkigazításkor. Ne csak felső világítással operáljunk, hanem használjunk kisebb világítótesteket is.

4. Látványos tükör
Mielőtt elmegyünk otthonról, utoljára itt ellenőrizzük le külsőnket, úgyhgy fontos, hogy az előszobában legyen egy nagyobb méretű tükör. Funkciója mellett tágítja és világosítja is a teret. Ha lehet, válasszunk egy látványosabb külsejű és méretű darabot, vagy dekoráljuk különleges módon, hogy meghatározó eleme legyen a lakás hangulatának és a hazaérkezéskor/első belépéskor kapott első benyomásnak.

5. Személyes
Az előszobáról már belépéskor virítson, hogy ki lakik abban a lakásban vagy házban. Legyen személyes hangulata egy kedves családi képpel, vagy nyaraláskor készült művészi fotóval.



6. Dekoráció
Az előszoba akkor jó, ha komplett, azaz teljesen berendezett, de letisztult, és nem túlzsúfolt. Az a jó, ha minden szükséges megtalálható ott, ám mégsem kelti a zsúfolt, "mindent ide dobáltunk le, mert máshol nem volt hely" érzetet. A dekorációhoz mindenképpen használjunk zöld növényeket (ha nincs elég fény, az igénytelenebb kaktuszokat válasszuk), helyezzünk el egy vázát friss vagy ízléses művirággal és gyakran égessünk illatosított gyertyát, hogy az ajtón belépő egyből jó illatú otthonba érkezzen.

(Forrás és fotók: shelterness.com, beautifulmess.com, pinterest.com)