Jump to content

Őszi dekor

2014. 09. 01. 12:35

Itt van az ősz, itt van újra! Iskolába járóknak és nyárimádóknak ez talán rossz hír, ám hobbi lakberendezőknek kifejezetten jó, hiszen új irányba indulhat el otthonunk díszítése!

Az őszi dekor sokoldalúsága a természet színein és gazdagságán alapszik. A sárguló levelek, a meleg színek és a mostanában beérő növények mind-mind új lehetőséget kínálnak arra, hogy gazdagon díszítsük otthonunkat az ősz káprázatos színvilágával.

A legyegyszerűbb mód, ha a színes levelek, melegséget kölcsönző őszillatú gyertyák és az őszi zöldségek-gyümölcsök vonalán indulunk el: egy-egy sütőtök illatú tömbgyertya, mogyoró és gesztenye, a számtalan különböző tökfajta valamint a színes levelek kombinációja utánozhatatlan hangulatot áraszat majd.



A rövidülő nappalok, a kevesebb fény és a több eső miatt ilyenkor különös hangsúlyt fektetünk otthonunk kényelmes, meleg fészekké varázsolására, így ebben az évszakban alakítsuk át a fényeket is otthonunkban. Az égősort nem korai elővenni, lakásunk színvilágához illő pihe-puha pokrócót, párnákat vásárolni.

Sok virág ilyenkor burjánzik, a bokrok pedig lángoló színekben pompáznak: használjunk krizantémot a teraszon vagy a kertben, mely jól tűri a hidegebb időt is, a lakásban pedig kreáljunk tartós csokrot csipkebogyó ágakból!



Szeptember hónapban természetesen számtalan ehhez hasonló őszi dekorötlettel jövünk majd!

(Fotók:guestofaguest.com, marthastewart.com)