Jump to content

Lebegő ágy

2014. 08. 25. 14:48

Sokan próbálták már létrehozni a tökéletes pihenést szolgáló ágyat, ám kevesen jártak eddig sikerrel. Hiszen nem csak a méret, a forma és a fekvőhely kényelme a fontos, hanem az is, hogy tényleg pihenető legyen benne az alvás.

John Huff, a Lebegő Ágy (Floating Bed) kitalálója és megálmodója azon az alapon kezdett bele egy lábakat nélkülöző ágy megtervezésébe, hogy a pihentető, azaz a szervezetünkre a lehető legjótékonyabb hatással lévő alvás fontosságát tartotta szem előtt.

Tudományos kutatások bizonyították, hogy egy állandó, finom, rengő mozgás segít a pihentető, mély alvás elősegítésében (nem véletlenül egyre több az ilyen mozgást utánzó babaágy), így egy függő, lebegő és az emberi mozgástól finoman hintázó ágyat hozott létre, mely mindössze egy ponton "lóg".

Huff megfigyelései alapján az eddigi megoldások - a függőágy, a vízágy és a négy ponton felfüggesztett ágy - nem megfelelő mozgást biztosít, így nem a lehető legkényelmesebb bennük az alvás.

Az esztétikus és egyben hihetetlenül kényelmes lebegő ágy kültéri és beltéri használatra is alkalmas, az alvás mellett pedig kiváló kikapcsolódási hely lehet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.



(Forrás és fotó: home-designing.com)