Jump to content

Használj sárgát

2014. 08. 21. 08:02

Ha a minimalista dizájn híve vagy, otthonod pedig semleges és egységes színek kombinációjából áll, akkor se feledd, egy kis szín mindig segít! A sárga napfényt ad a legsötétebb vagy legletisztultabb szobának is.

Egy-egy jól elhelyezett, élnék színe miatt feltűnő tárgy remekül mutat az egyébként átgondoltan színkoordinált helyiségben is.

Ilyen szín a sárga, mely a semleges árnyalatú tereket gyönyörűen kifényesíti. Elég ha szerzel egy-két napsárga kiegészítőt: díszpárnát, textíliát, kaspókat vagy egy vázát és elszórod a szobában - máris látni fogod a különbséget.

Nem kell mindenáron besárgulni, a "pop of color" lényege az, hogy csak egy-két spontán elhelyezett rikító színű folt kell a helyiségbe. Az is jó megoldás, ha a szoba egy kisebb részét fested sárgára: mondjuk az ajtó- és ablakfélfákat, vagy a fal egy részét.

Játszhatsz a dekorelemekkel is: legyen sárga a falon lógó festményben, vagy dobj egy sárga plédet a kanapéra. Fess be egy dísztárgyat sárgára, esetleg szerezz egy élénksárga állólámpát és függönyt, vagy a szőnyeged legyen sárga.

Hidd el, egy kis napfény akkor sem árt az otthonodba, amikor nem süt a nap.



(Fotók: home-designing.com, mojaosobistosc.blogsport.com)