Jump to content

Dekorálj fotóval

2014. 08. 20. 17:45

Szinte nincs olyan lakás vagy ház, ahol ne tűnne fel néhány családi fotó, esküvői kép, régi tablókép. Ha a lakásban járva-kelve szívesen "ütközünk bele" emlékeinkbe, érdemes minél több fotóval dekorálni otthonunkat.

Na de az a kérdés, hogyan tudjuk eredeti stílusban és dekoratívan elhelyezni a fotóinkat?

Igazából szinte mindegy, melyik képelhelyezési koncepciót választjuk, akkor lesz otthonunk valódi dekoreleme is, ha egységes a prezentáció.

Próbáljunk meg egyforma anyagú, esetleg egyforma színű, vagy egy sémára épülő kereteket választani, vagy egységes hátteret készíteni képeinknek. Ha elrugaszkodunk a hagyományos keretes megoldásoktól, akkor bátran használjuk a képeket önmagunkban és válasszunk eredeti elhelyezési módokat.

Népszerű a madzag-csipesz megoldás, mely olcsó, egyszerű, eredeti és határtalan mennyiségű fotót állíthatunk ki vele.
Ezt a koncepciót megsépkelhetjük azzal, hogy egyenesen egy karácsonyi égősorra csiptetjük fel a fotókat, mely romantikus hangulatot eredményez akár nyáron is, és esténként a fotók megvilágítása is megoldott.



Szép és elegáns megoldás, ha egységes, szép kartonpapír háttérre ragasztjuk rá a fotóinkat, és ezeket a lapokat csiptetjük fel.



Ha van szabad falfelületünk, és egy halom fotónk, ne féljünk akár több százat is kinyomtatni és bekeretezni - hidd el, semmilyen dekorációs elem nem lesz olyan látványos és népszerű, mint a teljes falat betöltő fotómozaik.



Játszhatsz magukkal a fotókkal is: nyomtass ki egy nagy lapra több fotót, mintha filmszalagon lennének a képek, vagy készíts egységes fekete-fehér képeket, és azokat akaszd ki egymás mellé.