Jump to content

Tengeri kincsek

2014. 08. 17. 13:38

Az ember szereti hazavinni az emlékeit. Gondolatban és tárgyak formájában is. Ezért vásárolunk nyaralás alatt olyan szívesen hűtőmágneseket, képeslapokat, az üdülés helyszínére emlékeztető csecsebecséket. Még könnyebb, ha a tengerpartról gyűjtjük be azokat az emlékeket, melyek nemcsak a szép nyári napokra emlékeztetnek majd, hanem kiváló lakásdekorációs alapanyagok is.

A tengerparton üldögélve gykran kapjuk magunkat azon - még felnőttként is -, hogy szív alakű kavicsokat, szép kagylókat és egyéb tengeri kincseket gyűjtünk. A gyerekek ebben lelkes segítőink lehetnek, úgyhogy őket is bátran bízzuk meg a kincsvadászattal!

Ha nincs akadálya a gyűjtemény hazaszállításának, érdemes minél több lapos követ, szép színű kavicsot, kagylót gyűjteni, esetleg szuvenír árusnál néhány látványosabb darabot - tengeri csillagot, nagy kagylókat - vásárolni. Sőt, akár egy üvegnyi tengeri homokot is hazahozhatunk.

Otthon számtalan módon felhasználhatjuk a tengeri emlékeket. A fürdőszobában bárhol elfér néhány kagyló, vagy díszként szolgáló csillag. Készítsünk a kövekből és a kagykókból gyertya- vagy mécsestartót. Üvegvázában vagy befőttesüvegben tengeri életképet alkothatunk homokkal, kavicsokkal és kagylókkal.

Cserepes növényeink földjét szintén díszíthetjük kövekkel és kagylókkal, ha ügyesebbek vagyunk, akkor pedig akár egy egész koszorút is kreálhatunk az ajtóra - belépődíszünk pedig garantáltan egyedi lesz az egész városban!

A gyerekek szobáját vagy akár a teraszt is díszíthetjük színesre festett kagylókkal, ha pedig elegánsabb dekorációra vágyunk, vegyünk gyöngyházfényű festéket vagy körömlakkot és kenjük át vele a szebb kagylókat.

A nagyobb és szebb kagylókat használhatjuk tárolásra is: kisebb ékszerek, aprópénz, kulcsok vagy apróbb kacatok remekül mutatnak egy szép tengeri kagylóban!

Nyaralásról készült fotók kereteit is díszíthetjük a kincsekkel, és egyszerű asztali díszként is megállják a helyüket egy-egy kerti ebéd alkalmával.



(Fotók: pinterest.com)