Jump to content

Bátor, ízléses, színes, változatos – alumínium homlokzaton és tetőn

2021. 09. 14. 10:50

A kreatívan és sokoldalúan felhasználható alumínium gyakran – biztonsági játékként – szürke árnyalatban jelenik meg a házak homlokzatain. Ezek elegáns, színtisztán mai látványt nyújtanak, ezért kifejezetten kedveltek. Kevesen mernek elrugaszkodni a megszokottól, pedig a PREFA színes burkolatelemeiben rejlő lehetőségek családi házak esetében is bátran alkalmazhatók – ízléses, szép, tartós megoldást kínálnak. (X)

Napjaink látványos épületburkolatai gyakran készülnek alumíniumból, a modern építészetnek egyik igazán sokoldalúan felhasználható eleméből. Jóllehet ma még inkább középületeken találkozunk velük, pedig családi házak esetén is számos szép nemzetközi példát látunk a legváltozatosabb építészeti stílusokhoz igazodó épületeken. Sok esetben ezeknél az épületeknél is az alumínium szürke színe dominál, pedig a jól kigondolt koncepció mentén megtervezett és szakszerűen kivitelezett anyaggal leszámolhatunk a tévhitekkel: a Prefa színes homlokzatburkolatait bátran használhatjuk családi házakon, a látvány közel sem hivalkodó, hanem ízléses lesz.

A teljes homlokzatot vagy annak egy részét burkolva, tetőt fedve és az arról a homlokzatra buktatva a burkolatot kreatív módon díszíthetjük, modernizálhatjuk otthonunkat ezzel a könnyen formálható, modern anyaggal, a végeredményt mindenképpen hosszú távon élvezhetjük.

 

A látványos színektől a változatos formájú elemekig

A homlokzat felújítása sokszor inkább műszaki, mint esztétikai kérdés. De ki ne venné szívesen, ha a ház műszakileg korszerű külseje egyúttal szép is lesz?

Ha kifejezetten hosszú élettartamú megoldást keresünk, úgy a PREFA szinte karbantartásmentes alumínium burkolatot nekünk találták ki. Az alumínium időjárásnak és más külső behatásoknak masszívan ellenáll, beépítés során pedig könnyen megmunkálható, alakítható.

Ha körülnézünk a PREFA alumínium színei között láthatjuk, hogy döntően a szürke korántsem unalmas változatai mellett a földszínek dominálnak: a barna, zöld, vörös árnyalatai akár homogén módon, akár egymással kombinálva is remekül használhatók. Ha mindehhez a tetőn és homlokzaton alkalmazható burkolási módokat is hozzávesszük, igazi változatosságot kínálnak a PREFA elemek – az innovatív megoldásoktól a hagyományos, természetes fahatású mintázatig. A zsindely, a rombuszelem, a csempeszerű megjelenésű klasszikus elemek, vagy a függőleges osztást eredményező Prefalz burkolatok és Sidings elemek, és valóban inkább a középületeken megjelenő nagy méretű lapok között barangolva biztos nem fogunk unatkozni.

A minőség jele: P.10

Az alumíniummal kapcsolatosan talán már régen nem él a tévhit, hogy rozsdásodik. A tartósságot biztosító, kifejezetten a PREFA által kifejlesztett, ún. P.10 bevonat úgy készül, hogy a Coil-Coating eljárással, mintegy 20 megmunkálási szinten keresztül két rétegben égetik bele a festéket az elemek felületébe. Ez a védő festékréteg száradás után tartósan ellenáll a hőmérséklet ingadozásainak és az időjárás viszontagságainak szélsőséges körülmények között is. A folyamatos -30°C és +80°C közötti hőmérsékletnek ellenálló termék megfelel a kültéri felhasználás minden követelményének. A tartósság miatt tehát nem kell aggódnunk, a Coil-Coating eljárással előállított bevonatra a cég 40 év alapanyag és a legtöbb bevonata esetén 40 év színgaranciát biztosít.

Inspirálódjon a PREFÁVAL!

Új ház építésénél és felújításnál is hasznos segítséget nyújt a PREFA fotómontázs alkalmazása, amellyel otthonára próbálhatja a PREFA homlokzati elemeit!

www.prefa.hu

(Forrás: Szerkesztőség)