Jump to content

Okosságok házi kedvenceknek és gazdiknak

2019. 07. 02. 16:00

Háziállatot tartani a sok örömmel és vidámsággal együtt nagy felelősség, hiszen nem csupán etetni kell azokat, hanem gondoskodni is kell a négylábú barátokról.

A Dolgok Internete technológia azonban itt is sokat segíthet. Lássunk néhány okosságot a kutyák és/vagy macskák számára készült fejlesztések közül.

Petcube

„Kettő az egyben” készülékről van szó. A Petcube ugyanis távfelügyeleti eszközként és ételadagolóként is funkcionál. Tartályában maximum két kilogrammnyi állateledel tárolható, melyet a gép egyesével, körülbelül kétméteres távolságra tud kilőni. A gazdák a beépített 1080p-s, 138 fokos látószögű kamerának köszönhetően távolról is nyomon követhetik mindezt okostelefonjukról.

A kétirányú hangtovábbítás segítségével a tulajdonos kommunikálhat is kedvencével. Az állatot a kamera éjjeli üzemmódjának köszönhetően akkor is figyelemmel követheti, ha netán házon kívül töltené az éjszakát. A Petcube közvetlenül a gyártó honlapjáról rendelhető meg 179 dolláros kezdőáron.

PetSafe SmartDoor

A kutya- és macskaajtó használatával a házi kedvencek a sérülés veszélye nélkül hagyhatják el a házat. A készülék ugyanis felismeri, amikor a kapcsolódó Smart Key okoskulcs csatlakozik az állat nyakörvéhez, és automatikusan kinyílik minden alkalommal, amikor az közeledik hozzá. Ha pedig elég messzire távolodik tőle, a nyílás magától bezárul.

Egy ajtóhoz akár öt kulcs is hozzárendelhető. Amikor pedig a gazdik „házon belül” szeretnék tartani kedvencüket, lezárhatják azt. A Smart Door kétféle méretben érhető el: a kisebb verzió ára 100 dollár, a nagyobb változat pedig 155 dollárba kerül.

Petnet SmartFeeder

A kapcsolódó, Android és iOS operációs rendszerre egyaránt elérhető applikáció segítségével teljes mértékben szabályozható a kiadagolt étel mennyisége. Emellett az alkalmazásban ellenőrizhető az összes táplálkozási adat és különféle statisztikák is elérhetők.

A készülék legfeljebb hét különböző etetési ütemtervet képes tárolni, valamint kompatibilis a Nest okoskamerákkal és az Amazon Alexa asszisztenssel. Az akkumulátor egy feltöltéssel hét órányi használatot bír. A termék a Petnet honlapján vásárolható meg 179 dollárért.

LavvieBot

A macskaalom takarítása nem tartozik éppen a leghálásabb feladatok közé. A LavvieBot WiFi-n keresztül csatlakozik az internethez. A berendezés funkciói közé tartozik, hogy képes elkülöníteni a szennyezett almot a készülék alsó tálcájába, amely így könnyen eltávolítható és kiüríthető. A kapcsolódó alkalmazás minden esetben értesíti a tulajdonost, amikor a tálcát ki kell üríteni.

Az állatorvossal is megosztható statisztikáknak köszönhetően pedig azonnal látszik, ha valami nem lenne rendben az állat szokásainál. A tervek szerint Indiegogo-kampány indul a közösségi finanszírozásra. Előrendelni pedig 379 dolláros áron lehet majd a terméket - írja az m2mzona.hu

(Forrás: hazesotthon.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)