Jump to content

A garázs sem maradhat ki a ház felokosításából

2018. 08. 27. 19:05

A Dolgok Internete technológia bárhol bevethető, akár a garázskapuk távfelügyeleténél is.

Gogogate 2

Ez a listán szereplő egyik legdrágább, 140 dolláros darab, amelynek a külsejére is több figyelmet fordítottak a tervezők. Számos extra funkcióval bír, példának okáért a vezeték nélküli szenzor kifejezetten a szekcionált és/vagy billenő garázskapukhoz lett kifejlesztve. Az eszköz monitorozza a hőmérsékletet, a mért adatokból pedig könnyedén következtetni lehet arra, hogy az ajtó éppen nyitva vagy zárva van-e. De az is megnézhető, hogy az aktuális hőmérséklet egyáltalán ideális-e a garázsban. Hozzáférés-kezelés, hangalapú riasztórendszer és még többféle távoli figyelmeztető funkció is szerepel a készülék repertoárjában. Ennek a terméknek kapunyitó változata is létezik.

GoControl/Linear GD00Z-4

A 85 dolláros eszköz működése a Z-wave vezeték nélküli kommunikációs szabványon alapul. A Z-wave még a WiFi előtti technológia, amely képes teljesen különálló (és általában sokkal megbízhatóbb), „hálózaton kívüli” (a felhasználói hálózattól elkülönített) kapcsolat létrehozására. Ha tehát a vezeték nélküli hálózat már túlzsúfolt, vagy nem áll rendelkezésre kiváló minőségű kapcsolat a garázsban, akkor ez a modell előnyösebb választás lehet. Azoknak a felhasználóknak is praktikus, akik már rendelkeznek Z-wave készülékekkel, és azokkal azonos frekvencián működő garázsnyitót szeretnének.

Asante

A kamerával felszerelt darab biztonsági szempontból nagy előrelépést jelenthet „szimpla” társaihoz képest. Az infravörös technológiának köszönhetően az éjszaka készült felvételek is visszanézhetők, a rögzített videók pedig korlátlan mennyiségben tárolhatók a felhőben. Egy külön megvásárolható szenzor segítségével még részletesebb információkhoz juthat a felhasználó, például szöveges üzenet jelzi, ha a garázsajtó éppen nyitva van. Ezt az okosnyitót tehát leginkább azoknak érdemes megvásárolniuk, akik értékeket is tárolnak a garázsban, így éjjel-nappal szemmel akarják tartani azt. A készüléket kedvezményesen 149 dollárért lehet megvásárolni.

GarageMate

A maga 50 dolláros árával ez az okoseszköz a mezőny legolcsóbb darabja. A GarageMate sok extrával ugyan nem rendelkezik és a dizájnja sem feltűnő, viszont mindenképpen költséghatékony beszerzésnek mondható. Telepítése kifejezetten egyszerű. Ez a garázsnyitó WiFi helyett Bluetooth-kapcsolaton keresztül működik, ami korlátozza alkalmazási lehetőségeit. A GarageMate kompatibilis a Siri-vel, de az Android virtuális asszisztensével is használható.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)