Jump to content

Kutyafürdetés, kádbiztos kivitelben

2018. 05. 26. 09:00

Így vagy úgy, de mindenki igyekszik egyre jobb körülményeket, időnként akár luxust is biztosítani a már-már családtaggá váló állatnak. De hogy jön ide a kádnélküli kutya-fürcsi?

Az önkiszolgáló kutyamosó újfajta szolgáltatásnak számít még hazánkban, miközben Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban es Ausztráliában már elterjedt. Az ötlet is külföldről származik, a megvalósításban pedig üzleti partnerek és barátok segítettek.

főváros első kutyamosóját Budapesten nyitották meg április elején. A második hely kialakítása még folyamatban van – mondta a hirado.hu-nak Mányi Vera tulajdonos. Ez a fajta szolgáltatás kevesebbet ad a hagyományos kutyakozmetikánál, de olcsóbb, gyorsabb és megkíméli a városlakókat a hátfájástól, a mosás utáni fürdőkád takarítástól – magyarázta. Az önkiszolgáló kutyamosó, ahogy a nevében is benne van, teljes körű mosást jelent, amit az állat gazdája végez.

A szerkezet egy rozsdamentes acélkád, amelynek nyitható az ajtaja, hogy az eb könnyen a kádba segíthető legyen. Ezután lehetőség van egy pórázzal rögzíteni a kutyát a mosás alatt. A gépen egy állítható hosszúságú zuhanycső található, a vízsugár nem csupán öblítésre alkalmas, hanem a megfelelő gomb kiválasztásával sampon, kullancs- illetve bolhairtó és kondicionáló is felvihető. Mosás közben lehetőség van a program szüneteltetésére, és az összes program opcionális. Az állatot a szárítócső vagy egy törölköző segítségével száríthatjuk meg, a tökéletes hatás érdekében kutyakefét is adnak. A gazdákat pedig köténnyel védik a mosás alatt.

Mányi Vera megjegyezte, hogy mérettől és szőrzettől függően választható a mosási idő, ami egy kistermetű kutyánál átlagosan 8, míg egy nagyobb méretű társánál ez nagyjából 12 percet vesz igénybe.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)