Jump to content

Irts hangyát környezetbarát módon

2018. 04. 26. 15:00

A te életed is megkeserítik a hangyák? Íme néhány természetes módszer,hogy elriasszuk őket otthonunktól.

Minden háztartásban megtalálható a sütőpor. Egy adag sütőport keverjünk össze cukorral és helyezzük a hangyák vonulási útvonalára, vagy a boly közepébe. A hangyák először tápláléknak nézik a keveréket, és egészen a bolyig viszik,ami azonban a vesztüket okozza.

A sütőporos-cukros keveréken túl,a fokhagyma intenzív illatát sem bírják a rovarok. Néhány gerezd fokhagymát pucoljunk meg és tegyük a lakás, illetve a kert hangyás részeire. A rovarok ezután garantáltan nem merészkednek otthonod közelébe.

Citromkarikával, savanyú uborkával és levendulával is védekezhetünk ellenük, de néhány csepp szegfűszeg és fahéj illatú illóolaj is hatásos lehet.

Ezek a házi praktikák egytől-egyig a hangyák kiváló szaglására építenek, és annál sikeresebbek minél intenzívebben szagló anyagokat teszünk a hangyák útjába.

A természetes hangyaírtók teljesen ártalmatlanok, ezért nem kell attól félnünk, hogy a ház különböző pontjain elhelyezett "csapdákat" a gyerekek vagy a háziállatok megtalálják. Azonban,ha 1-2 héten belül sem tapasztalunk változást a hangyák számát illetően, javallott szakemberek segítségét kérni.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)