Jump to content

Öt növény, ami télen is virágba borul

2017. 01. 18. 15:01

A hideg hónapokban kertünk vagy teraszunk téli álmot alszik, ezért nem sok virágos növényben gyönyörködhetünk, ha kinézünk az ablakon. Persze vannak hidegtűrő növények, ám ha a pompázatos virágokban akarsz gyönyörködni, válassz beltéri virágos növényeket, melyek telente is hozzák a bimbókat!

1. Orchidea
Az orchidea egész évben virágzik, és folyamatosan hozza a bimbókat. Nem ez a legegyszerűbben gondozható szobanövény, de ha jól érzi magát otthonodban, hűvös, mégis világos helyen van, tápoldattal segítesz neki és nem öntözöd túl, akkor csak rövid virágzásmentes időszakokat kell átvészelned, és folyamatosan hozza majd a friss hajtásokat, akár télen is. 

2. Krizantém
Ez a tipikusan őszi, egyesek szerint temetői virág pompás színekben virágzik, így érdemes többféle színben is vásárolni belőle. Kifejezetten nem szereti a meleget, úgyhogy hűvös helyen is tarthatod, akár kinn is hagyhatod. Évelő növény, úgyhogy miután elvirágzott, vágd vissza a szárait, és lépcsőházban, garázsban teleltesd át.Tavasszal pedig már a szabadban hozhatja az új hajtásokat. 

3. Mikulásvirág
A közelgő ünnepek egyik jelképe a mikulásvirág, mely tűzpiros virágaival bármilyen otthont feldob és meghitt hangulatúvá tesz. Nem egyszerű bánni vele, hiszen csak akkor lesznek pirosak a virágai, ha érzékeli egy egyre kevesebb napfényt. Azaz száraz, világos helyre kell tenned, ugyanakkor óvnod kell a közvetlen napfénytől. Állandó hőmérsékletű helyen tárold, ne érje huzat vagy nagy hőingadozás, és a táplálását is mérsékelten végezd, ne öntözd túl, ha tartósan szeretnél benne gyönyörködni.

4. Vitorlavirág
Kevésbé igényes szobanövény, hiszen napfénytől védett, de világos helyen, viszonylag kevés öntözéssel is hosszú heteken át virágzik. Arra viszont figyelj, hogy kellően nagy cserépben legyen, és mivel trópusi növény, szereti a párás helyeket, melyet vízpermetezéssel is biztosíthatsz.

5. Korallvirág
A korallvirág meleg időben kinn, a fagyok beköszönése után pedig benn is jól érzi magát és virágozni fog. Nem igényel sok öntözést, viszont szereti a száraz helyeket.

 

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: biokert.hu)