Jump to content

Amitől szárba szökken növényed

2016. 09. 03. 16:06

Az alábbi alternatívák minden erkély-kertész számára hasznosnak bizonyulnak, mert a klasszikus műtrágya helyett, mindent megadnak a növények, amire szüksége van, szagmentesen, hatékonyan.

A tavasszal együtt megindul a virágzás is, ám ha kedvenc zölded egy kicsit lemaradt volna, az alábbi tápanyagbombák bármelyikével felturbózhatod fejlődését!

Tojáshéj

A növények nagyon fontos tápanyaga a kalcium, amit legegyszerűbben tojáshéjból nyerhetsz ki. Hála a húsvéti eszem-iszomnak, biztos a te konyhádban is akad néhány levetett héj, amit apróra törve hozzákeverhetsz a virágföldhöz.

Cukor

Számos növényfajta kedveli a cukor vizet, gyorsabban, látványosabban fejlődésnek indul tőle. Ilyenek a fikuszok és a szobanövények javarésze, de a vágott virág is tovább marad friss, ha hagyományos víz helyett, cukros-citromos vízbe teszed. Elég egy kanál, és az eredmény nem marad el.

Banánhéj

Akárcsak a tojás- a banánhéj is magas tápanyagtartalommal rendelkezik. Kiváló tápanyag bármely növénynek, hála magas foszfor-, magnézium- és káliumtartalmának. Elég néhány kocka banánhéj a földbe és virágod nagyon hálás lesz érte.

Aloe Vera

Virágot a virágnak. Az aloe nagyon hasznos társ a mindennapokban, és a növénytartásban is. Locsolóvizedbe keverj egy evőkanál aloe levet és permetezd növényeidre.

Ricinusolaj

A ricinusolaj is csodákra képes. Nem csak a hajadat varázsolja fényessé, és erőssé, hanem szobanövényeidet is táplálja, és elősegíti fejlődését. Akárcsak az előbbi esetben, most is egy kanálra lesz szükséged belőle.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: telescopegiggles.com