Jump to content

Négy háztartási felszerelés, ami veszélyt jelenthet a kutyádra II.rész

2016. 06. 07. 17:00

Legyen szó bármilyen jól nevelt négylábúról, azért olykor-olykor ők is szeretnek rend bontani a lakásban, aminek a felfordulás mellett súlyosabb következményei is lehetnek. Tudod, mely tárgyak és otthoni dolgok lehetnek ártalmasak kutyusodra?

Ugyan még nincs olyan idő, hogy elkezdődjön a kerti munka, de jobb minél előbb tisztába lenni vele, hogy a kutya számára a műtrágya bőr-, szemét, és orrirritációt okozhat. Használj organikus trágyát és nem lesz baj!

Szerencsére a legtöbb négylábút nem érdeklik a pénzérmék, de van kivétel. A fémérmék extra veszélyesek a kutyákra, ugyanis cinket tartalmaz, ami a vörösvértesteket elpusztító vérszegénységhez vezet. Ha kis kedvenced lenyelt egyet azonnal vidd orvoshoz!

Elektromos kábelek. Talán ezt nem is kell részletezni, sajnos vannak oly ebek, akik ellenálhatatlan kényszer éreznek a falból kilógó kábelek megkóstolására. A megoldás azonban egyszerű: vásárolj spray-t, ami olyan kellemetlen illatot áraszt a kutya számára, hogy életre elkerüli a vezetékeket.

Az ebek számára egy teli szemeteskuka is olyan ínycsiklandó, akár egy tányér friss étel. Épp ezért, amikor az otthon magányában randalírozni kezd, számíthatsz arra, hogy kibányássza a szemetes tartalmát. Ez bizonyos esetekben komoly problémákhoz vezet, főleg ha üveg, szilánk, vagy könnyen lenyelhető műanyag is található a hulladékban. Mielőtt elmész, zárd el a kukát olyan helyre, hogy véletlenül se érje el!

(Kép:decorandthedog.net)