Jump to content

Virágfüggöny műanyagpalackból

2016. 03. 09. 12:30

Az újrahasznosítás és kreatív megoldások tárháza újabb ötlettel bővül hála egy egyetemi tanárnak, aki ahelyett, hogy kidobta volna a nem kellő palackot, valami egészen gyönyörűt hozott létre.

A műanyag tárolása még mindig alapvető problémát jelen a háztartásokban és úgy összességében világszerte. Szerencsére a kreativitás megoldást nyújt a sarokban sokasodó flakonok garmadájára.

A tavasz közeledtével az ember szívesebben időzik a szabadban, a rügyező fák és lassan előbújó virágok pompájában. De miért ne élvezhetnéd ugyan ezt az erkélyre vagy teraszra kilépve, méghozzá úgy, hogy a műanyagflakonok adják a látvány gerincét?

A belga egyetemi professzor által kikísérletezett nem mindennapi virágkonstelláció a kellemeset a hasznossal égisze alatt újrahasznosítja a feleslegessé vált műanyagot, miközben páratan látvánnyal és dús növényzettel látja el a kertet, erkélyt, teraszt.

Az eredetileg virágtoronyként elhíresült növényültetési és tartási módszer egyszerű gondozási és elkészítési módon alapul. Ahhoz, hogy neked is ilyen különleges és szép függőkerted legyen:

  1. vágd le az üvegek alját (kb. 10-12 db-ot)
  2. vágd ki az oldalukat (ide kerülnek majd a növények, palánták)
  3. helyezd egymásba őket, toronyszerűen

Az öntözést szintén egy műanyagpalackkal lehet a legegyszerűbben megoldani. A függőkert végleges helyének megválasztása után a sor tetejére erősíts egy palackot (szintén legyen levágva az alja), tölts bele egy kis homokot, és a kupakját több helyen lyukaszd ki. A homokréteg megszűri a vizet és cseppekben adagolja a növényeknek, melyek így állandó nedvességet kapnak.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: containergardening