Jump to content

Őszi nagytakarítás lélekben, lakásban, kocsiban

2015. 10. 13. 09:00

Az őszi nagytakarítás alatt sokan nem gondolnak a négykerekű járgányok tisztántartására, ami nagy hiba, hiszen nem szabad elhanyagolni a belterét.

Az autó kitisztítására legalább havonta egy napot rá kell szánni, ám sokan elodázzák ezt, viszont a tél beállta előtt érdemes tényleg rászánni magunkat.

Talán a nyári időszakban a legkihasználtabb a kocsi, ami egyet jelent a kárpitba izzadással, a strandról bevitt homokkal, az fagyival összekent ülésekkel, és a késő esti gyorskajás szemét halmozásával.

Az autó takarítását mindig a kárpittal kell kezdeni, mert az van kitéve a legtöbb szennyeződésnek. A szabad szemmel szinte alig látható szennyeződések beleszövődnek a huzatba, zsírnyomot, koszfoltot hagyva a ruhán. A legcélszerűbb a „házi gőzölős” megoldás választani, amihez egy felmelegített vasaló kell. A vasalóval óvatosan gőzöld végig a kárpitot, majd a felmelegített szöveteket dörzsöld át kárpittisztítóval. Az eredmény szemmel látható lesz.

A kárpittisztítás után érdemes a műszerfalra koncentrálni, amin a portól kezdve az apró karcokon át minden megtalálható. Szerencsére akadnak nagyon jó műszerfal tisztítók, melyek eltüntetik a hajszálkarcokat és visszaadják a fekete csillogását, plusz meggátolják a por és egyéb szennyeződések megtapadását.

A nehezen elérhető helyeket sem szabad kihagyni sem a szőnyeg alatti területeket. Végezetül mindent porszívózz át újra, hogy fokozd a hatást.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: maxliner-usa.com)