Jump to content

Híd a kertben - Egy kis Feng Shui

2015. 08. 09. 20:00

Nem túl gyakori a hazai kertekben, hogy patakok csordogálnak benne, vagy hogy tavak pompáznak a kellős közepén, de már megfigyelhető, hogy növekszik a számuk. Éppen ezért érdemes beszélnünk a hidakról is.

Ami a funkciót illeti

Egy kerti hídnak akkor van igazán értelme, funkciója, ha nagyobb vízfelület felett ível át, és segíti az átjutást a kert egyik részéből a másikba.

Segít eljutni egy másik világba

A szerencsések üldögélhetnek a tó partján, merenghetnek a víz fölött, bámulhatják a tavat, s annak élővilágát. Vízközelben, hidakról letekintve akaratlanul is magába mélyed, tekint az ember. Ezt a földről való felemelkedés segíti, amikor tulajdonképp megállsz a víz fölött, a „levegőben”. Egy híddal plusz energiát nyerhetsz.

Híd tó nélkül

Miért ne? Átkötő lehet a játszótér, és egy nyugalmasabb kertrész között. Megváltozhat a hangulatod, ha csak ránézel, pláne, ha át is mész rajta.

Tanácsok

A híd legyen arányos, ideális méretű. Csöpp tóhoz nem dukál hatalmas hídrész. Kis házhoz sem illik a hatalmas méretű tó, mert felbillen az egyensúly. Anyaga, formája egyezzen meg a környezeti jellegekkel. Színe is igazodjon az adott területhez. Modern atmoszférába még a fém híd is illik, de öreg, lombos fákkal teli kertbe fából, kőből készült híd a legszebb. Természetesen vedd figyelembe a saját ízlésed, hiszen fontos, hogy szeresd a hidat, és ne légy minden alkalommal rosszul, amikor ránézel.

(Forrás: lasthomedecors.com, Fotó:bridge_commons.wikimedia.org, www.redwoodbridges.com,lasthomedecors.com)

Facebook oldalunkat itt találod!