Jump to content

Természetes rovarűző keverékek

2015. 06. 15. 13:26

A szabadban töltött nyári estéket csak egy dolog teheti tönkre: a rengeteg rovar és az udvariatlanul érkező szúnyoghad! Készíts természetes, házi rovarűzőket teraszodra, kertedbe!

1. Citromos mentás
Keverj össze fél csésze háztartási alkoholt negyed csésze frissen csavart citromlével és néhány csepp borsmenta illóolajjal, majd töltsd szórófejes flakonba. A keverék remekül űzi el a rovarokat és szúnyogokat, de természetesen csak ott hat, ahol a levegőbe fújtad a keveréket. Érdemes óránként megismételni a fújást.

2. Levendulás-eukaliptusz diffúzor
Csepegtess 5 csepp eukaliptusz és 5 csepp levendula illóolajat másfél deciliter vízbe, tedd a folyadékot egy kicsi üvegcsészébe vagy pohárba és helyezz bele néhány vékony nádszál gallyat. A nádszál felszívja és egyenletesen a levegőbe párologtatja a rovarűző keveréket. Sajnos csak kis légtérben hatékony, és inkább rovarok ellen jó, a szúnyogokat nem irritálja.

3. Citromfű testápoló
1 csésze illatanyag mentes testápolóban keverj 5 csepp citromfű és 5 csepp szegfűszeg illóolajat, és kend magadra vagy a szabadban játszó gyerekekre. Egy jó alapos bekenés után két órán át távol maradnak a szúnyogok!

(Fotó: balancedlife)