Jump to content

Rovarűző narancsos gyertya

2015. 06. 08. 09:58

Szereted a nyári estéket a szabad levegőn tölteni egy pohár bor vagy egy kellemes baráti beszélgetés mellett? Elhisszük, nincs is annál jobb! Az egyetlen zavaró az ilyenkor megszaporodó szúnyograj vagy a rovarok támadás! Űzd el a rovarokat ezzel a remek illatú narancs gyertyával, amit könnyedén elkészíthetsz!

Régi, használt gyertyák felolvasztásával könnyedén viaszhoz juthatsz. Tedd a felolvasztandó viaszt egy kisebb fémtálba, mely hőálló (használhatsz fém konzervdobozt is!). A fémtálnál kicsit nagyobb lábosba önts néhány deci vizet és tedd fel a tűzhelyre közepes láng felett. Tedd a lábos vízbe a viasszal teli fémtálat, és melegítsd addig, amíg folyékony nem lesz a viasz. Mielőtt levennéd a tűzhelyről, mehet bele 15-20 csepp citrus illóolaj!

Vágj ketté egy nagyobb narancsot és edd ki belőle a húsát. Kapard ki a maradékot a héjból, hogy két egyenletes félgömböd legyen. Fogj két kanóc szálat, mindkettőt kösd fel egy ceruza közepére. Tedd a ceruzát a narancs hájára elfektetve, hogy a narancsgömb aljába lógjon a kanóc vége. Töltsd fel az olvadt viasszal a narancs félgömböket, vigyázva a kanócra. Várj, amíg újra megszilárdul a viasz, majd vád le a kanóc végét, és kész is a gyertyád, mely nem csak kellemes illatot fog árasztani, hanem elűzi a szúnyogokat is!



(Fotó: popsugar)