Jump to content

Régiből újat: Teadobozból fűszernövény kaspó

2015. 03. 19. 20:44

Emlékszel még azokra a jópofa, színes, feliratos, klasszikus fém teásdobozokra? Manapság is kaphatóak a legtöbb Ázsia-boltban vagy különleges teákat forgalmazó üzletekben. Gyűjtsd össze a dobozokat, és miután számtalan finom és egészséges csésze teát elkortyoltál, használd fel őket!

Mivel ezek a vintage, rusztikus teásdobozok egyre népszerűbbek dekorációs célok miatt is, akár bolhapiacokon is belefuthatsz hasonló dobozokba, de mindenképpen érdeme próbálkozni Ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben is.

Válaszd ki kedvenc fűszernövényeidet, melyekből szívesen vagdosnál főzéshez, és keress egy olyan helyet otthonodban, ahol legalább napi hat óra napfény (vagy erős fény) éri őket, így lehetőleg ne északi fekvésű ablakot válassz nekik. A leggyakrabban használt fűszernövények az oregánó, a bazsalikom, a petrezselyem, a rozmaring, a kakukkfű és a menta.

A dobozok alját béleld ki valamilyen műanyag, nem vízáteresztő anyaggal, majd jöhetnek kisebb kövek és kavicsok, aztán a virágföld. Ültess akár magokat, akár már kihajtott fűszernövényeket, a lényeg, hogy legyen elég földjük, de ne rohadjon be a gyökerük, hiszen sokat kell öntözni őket.

Megjegyzés: Nyugodtan használhatsz retró stílusú fém konzervdobozokat is ugyanerre a célra!

Ne felejtsd el a sok napfényt biztosítani a növények számára!

(Fotók: greenrabbit, houseandhome)