Jump to content

A gyerekek egyharmada jobban érzi magát az interneten mint offline

2020. 03. 10. 13:30

A felmérésben részt vevő több mint kétezer brit fiatal 38 százaléka mondta azt, hogy az internetet biztonságos helynek tartja a megismeréshez és fejlődéshez, sőt a fogyatékossággal élő fiataloknál ez az arány 54 százalék volt – olvasható az Independent hírei közt.

Sokan kifejezték azonban az aggodalmukat, hogy nem minden felhasználó viselkedik megfelelően, illetve jelezték, hogy a kellő biztonság érdekében több fiókot is létrehoznak.

A nyolc és 17 év közötti korosztály 47 százaléka szerint fontos, hogy online is beilleszkedjenek, 61 százalékuk viszont úgy érzi, az internet nyomást gyakorol rájuk, hogy tökéletesnek látszódjanak.

Habár a közösségi média pozitív hatása érzékelhető a fiatalok életében, az olyan negatívumokról sem szabad megfeledkezni, mint például a mentális betegségek megjelenése, az online zaklatások gyakorisága, illetve az önértékelésre és a testképre gyakorolt rossz hatás. Ez különösen a fiatal lányoknál és nőknél jelent problémát.

A megkérdezettek hetede szerint könnyű internetes visszaélés áldozatává válni, ezért 62 százalékuk alaposan odafigyel arra, mit oszt meg.

Mindezek ellenére a válaszadók 49 százaléka érezte úgy, hogy az internetnek kiemelt része van az identitásukban, és a segítségével kevésbé érzik magukat egyedül.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)