Jump to content

Közeledik az iskolakezdés – mit tehet a szülő, hogy gyermeke jól vegye az ezzel járó akadályokat?

2019. 09. 02. 14:50

Számos felmérés mutatja, hogy a legtöbbet azzal segítünk, ha gyermekünket hagyjuk szabadon játszani, illetve játékos eszközökkel észrevétlenül fejlesztjük őket. 

Az egyik ilyen eszköz a több nemzetközi díjat elnyert LOGICO fejlesztőjáték, amely Hollandiában Az Év Játéka kitüntető címet kapott. 

"A gyerekek figyelmének egy-egy tanórán 20 percig kell kitartani. Ezért a kötetlen tevékenységek mellett érdemes olyan fejlesztőjátékokat választani, amelyekkel támogathatjuk, megerősíthetjük a koncentrációt, a logikai gondolkodást és a tanuláshoz nélkülözhetetlen részképességeket. A LOGICO Primo sikerélményt ad, észrevétlenül fejleszt, egyúttal növeli az önállóságot, ezenkívül a kézügyesség fejlesztéséhez is jól lehet használni. Én pedagógusként a LOGICO-t a tanulási folyamat szinte minden területén alkalmazom: a tanítási órákon differenciálásként, egyéni gyakorlásként mind a lemaradó, mind pedig a tehetséges tanulók fejlődése érdekében, a felzárkóztató foglalkozások (régen korrepetálásoknak neveztük) alkalmával a tananyagbeli lemaradásokat pótoljuk, a délutáni napköziben a szabadidő eltöltésére is kiváló" - összegzi tapasztalatait Perger Katalin, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola fejlesztőpedagógusa, tanítója. 

"Az iskolaérettségig eljutni hosszú fejlődési folyamat eredménye, és erre érdemes már 3 éves kortól játékosan készülni. Ebben szeretnénk segíteni a szülőknek, nagyszülőknek, ehhez készítettük el a hatrészes LOGICO videósulinkat. A kisfilmekben szakértőnk beszél arról, hogyan lehet támogatni, elősegíteni az iskolaérettséget, az óvoda-iskola közötti átmenetet" - mondta Rozgonyi Sarolta, a Babilon Kiadó szerkesztője, kommunikációs vezetője.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;Babilon Kiadó | Kép: pixabay.com)