Jump to content

A szülők alig ötöde gyűjt gyermekének

2018. 03. 31. 12:10

A szülők alig ötöde gyűjt rendszeresen gyermeke jövőjének biztosítására, bár 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen.

A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére – derült ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából. Erre a fogyasztói igényre reagálva vezeti be az NN a családoknak szánt Életkapu programot, amely a megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyerekek széleskörű biztosítási védelmével. Balesetek és súlyos betegségek mellett a magyar piacon egyedülállóan gyakori gyermekbetegségek esetén is segítséget nyújthat a családoknak az új konstrukció – tájékoztatott az NN.

Közölték, van mit javítani a gyermekek jövőjének biztosítására irányuló előtakarékossági helyzeten: a 3-14 éves gyermekeket nevelő szülőknek ötödénél is kisebb része tesz félre rendszeresen az utódok jövőjének biztosítására az NN Biztosító megbízásából készült, reprezentatív kutatás  adatai szerint. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon és 81 százalék tulajdonít kiemelt jelentőséget annak, hogy a gyermek minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermeket szeretné támogatni.  

(Forrás: hazesotthon.co.hu;pr7 | Kép: pixabay.com)