Jump to content

Vigyázni kell a gyerekek egészségére nyáron

2017. 07. 12. 15:05

Sok szülő a „képernyőkre bízza” gyermekét a vakáció alatt, akiknek így leromlik a fizikai teljesítőképessége. A UK Active ezért a „chipsadóból” finanszírozná a fiatalok megmozgatását.

A brit gyermekek elvesztik az iskolaévben felépített fittségük 80 százalékát a „lusta nyár” alatt – hívja fel a figyelmet a brit UK Active legújabb tanulmányában – írja a The Telegraph.

Túl kell lépni az iskolakapun

A szervezet ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy a cukoradóból, ami gyakorlatilag a hazai chipsadó szigetországi megfelelője, egy nagyobb összeget csoportosítson át nyári mozgási lehetőségek megteremtésére. A UK Activ egyik vezetője szerint túl kell lépni az iskolakapukon, hogy a gyermekek korán megtanulják az egészséges életmód fontosságát.

Komoly betegségekhez vezethet

Egy korábbi tanulmány megmutatta, hogy a hétévesek fele nem mozog eleget, ami a brit tisztifőorvos szerint napi egy óra. A sport nélküli gyermekkor pedig, ahogyan azt számtalan tanulmány alátámasztja, szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, rákhoz, illetve a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet – írják.

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu| Kép: pixabay.com)