Jump to content

Milyen a tökéletes gyermek-íróasztal?

2016. 08. 21. 09:05

Biztonságos, egészséges, tartós és könnyen adaptálható – röviden ezeknek a feltételeknek kell megfelelnie egy gyermekbútornak. Hogyan valósul meg mindez a valóságban?

Egészséges a hát, ha egészséges a szék

Egyre többet ülnek az iskolások, sokszor akár napi 8-9 órát. Ezért olyan fontos, hogy az íróasztal és szék olyan pontosan állítható legyen, mint egy méretre szabott kabát.

Miért kell, hogy együtt növekedjen a gyermekkel?

A gerinc egészséges fejlődése és a hatékony tanulás érdekében nem a gyermeknek kell alkalmazkodnia a bútor méretéhez, hanem a bútornak a gyermekéhez! Ez csak olyan bútorral valósítható meg, ami magasság és testarányok alapján állítható.

Miért jó, hogy dönthető az asztallap?
Olvasás, írás és rajzolás esetén az ergonómiailag optimális ülő pozíció az asztallap döntésével valósítható meg. A rugalmasan állítható MOLL asztallapok minden tevékenységnél lehetővé teszik, hogy a gerinc a megfelelő „S” vonalban maradjon.

Hol helyezzük el a monitort?

Ha a monitor túl közel, vagy túl magasan (szemmagasságnál magasabban) van, a látóizmok feszülnek, ami rövid távon koncentrációvesztést, hosszú távon látásromlást eredményezhet. Ezért szükséges, hogy az asztalon a monitor elhelyezésére alkalmas, különálló felület legyen megfelelő távolságban és magasságban. 

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: MOLL