Jump to content

Dekorációk a gyerekszobába

2015. 12. 26. 16:00

Szépek, egyszerűek és közösen elkészíthetők a poronttyal. Legyen szó papírtányérból, csipeszből vagy kupakból készült díszekről, megteremtik a karácsonyi hangulatot!

A már meglévő dekorációt is ki lehet egészíteni az alábbi ötletek bármelyikével, sőt akár ezek maguk is remek karácsonyi hangulatkeltők a gyerekszobában.

Az imént említett három dekoráció közül a papírtányérból készíthető figurákat a legegyszerűbb megcsinálni és a folyamatba az egészen kicsiket is be lehet vonni, hiszen nincs benne nehézség.

Papírtányérból készített télapó, rénszarvas, hóember:

Végy egy papírtányért, és a kiválasztott figurát egy sablon segítségével rajzolt körbe. Ha megvan, vágd és színezd ki, majd ragassz vattapamacsot a szükséges helyekre, hogy még élet hűbb legyen a végeredmény.

Egy fokkal nehezebb, ugyan elkészíteni, de nagyon mutatós darab, a csipeszből készült mikulás. Bármennyit készíthetsz belőle, és a legkisebbeket is bevonhatod a színezésbe, festegetésbe. Az igazán jól sikerült darabok, akár a karácsonyfát is ékesíthetik.

A harmadik könnyű, de annál sokkalta mókásabb dísz a faspatulából és kartonpapírból készült rénszarvas. Elkészítéséhez vágj ki egy háromszöget a kartonból, széleire ragassz spatulát és rajzold meg, vagy papírból és pompomból készítsd el az arcát!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: twinqu.com)