Jump to content

Milyen legyen a babaszoba?

2015. 09. 15. 09:00

A babaszoba falszínének kiválasztása sosem egyszerű feladat, még akkor sem, ha már lehet tudni, hogy a jövevény milyen nemű lesz. Minden egy jó színnel kezdődik, mert az nem csak a szoba, hanem a gyermek hangulatát is befolyásolja majd.

A falszín kiválasztása mindig valódi tortúra. A sötétebb lakásokba a világos szín dukálna, a világosba meg pont fordítva, ebbe pedig beleszól minden más egyéb is, hogy azért ne legyen olyan egyszerű.

A lányszobák esetén a világos, meleg színes kerülnek előtérbe, de mielőtt megszületne a döntés, érdemes mérlegelni: a bútorok színét, a kiságy elhelyezését és azt, hogy bizonyos színek igenis befolyásolják a hangulatot, és állítólag a szervezet működését is.

Babaszobába kislányok esetén a halvány színek ajánlottak (barack, rózsaszín, krém, narancssárga, sárga). Pl.: a narancssárga az öröm színe, szabadságra és mozgásra serkent, míg a rózsaszín a szeretet színe, csökkenti a feszültséget, kimerültséget, nyugtató hatással van a testre és az izmokat is ellazítja. Fontos: mindenképp kerülni kell az intenzív színek használatát, mert az frusztráló a gyermek számára.

A kisfiúk esetén is az előbbi kritériumok figyelembe vétele . Babáknál a halvány, kék, menta zöld, krémszínű falakat ajánlják, mert ezek nyugtató hatással vannak a gyermekre A Feng-Shui a színek közül a lilát emeli ki, mert annak van a legnagyobb energiája, és nyugtató hatása.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: labeouf.biz)