Jump to content

Libby Norman: Babaszobák, gyerekszobák (könyvajánló)

2015. 08. 21. 12:00

Egy könyv tele ötletekkel, hogy gyerekjáték legyen a gyerekszoba megtervezése. Talán a legnagyobb kihívást a gyerekszoba megtervezése jelenti otthonunkban, hiszen annyiféle szempontnak kell megfelelnie! Kiváló ötlet bevonni gyermekünket például a szoba színének kiválasztásába, mert így biztosan jól érzi majd ott magát.

Ugyanakkor, ha csemeténk rajong az élénk narancssárgáért, gondoskodnunk kell róla, hogy az ágya körüli területen a halványabb, megnyugtató színek domináljanak, különben sosem fog elaludni.

Fontos, hogy mindennek legyen helye, és az idők folyamán ne kelljen minden alkalommal az egész szobát átalakítani, valahányszor a gyermek igényei megváltoznak. Egy kiskamasznak azonban már szüksége van saját kuckóra, ahová elvonulhat, szobáját pedig még otthonosabbá varázsolhatjuk, ha a dekoráció tükrözi az érdeklődési körét.

A könyv abban nyújt segítséget, hogy az általunk tervezett gyerekszoba minden fontosnak tartott szempontnak megfeleljen. A funkcionális kérdésektől kezdve a dekorációs ötletekig számos megoldást kínál. Segítségével igazán egyedi és hangulatos gyerekszobát tervezhetünk, játszi könnyedséggel.



A tartalomból:

A színtervek összeállítása, A színek kiválasztása, A színek társítása, Különleges részletek, Az ablak és környéke
A nyugodt alvás helye, Az alaprajz, a bútorok és a padlóburkolat, A megfelelő bútorozás, A megfelelő bútorok, Gyerekbarát padlóburkolat, Radiátortakarók, A játékok helye

(Forrás:home-designing.com, Fotó: home-designing.com)

A Facebookon értesülhetsz a leggyorsabban friss cikkeinkről!