Jump to content

Művészi gyerekszoba

2015. 06. 18. 10:24

Abban egyetérthetünk, hogy az otthonunk pénzben kifejezhető legértékesebb művészeti alkotásait nem a gyerekszobában kellene elhelyeznünk. Viszont abban is megegyezhetünk, hogy gyermekeink rajzolmányai sokszor minden műalkotásnál fontosabbak számunkra.

Mi sem egyszerűbb, mint gyermekeink szobáját saját alkotásaikkal díszíteni. Van azonban néhány jó ötletünk, hogyan legyen ez a faldekor tényleg művészi.

1. Használd a gyerekeket

Kérd meg őket, hogy szobájuk falának díszítéséhez rajzoljanak vagy fessenek valamit. Ám hogy egységes és mutatós dizájn szülessen, adj nekik egy bizonyos színű papírlapot, vagy csak bizonyos színű ceruzákat, filctollakat, festéket, így a szoba árnyalataihoz tökéletesen illő alkotások születnek.

2. Keretezz

Minden ákombákom gyerekrajzot feldob és komollyá tesz egy keret. Ha igazán ütős gyerekszoba faldekort szeretnél, használj egységes kereteket, így minden rajz kellő elismerést és komolyságot kap.

3. Fotóztass velük

Add oda telefonodat vagy fényképeződet a gyerekeidnek, és hagyd hogy egy egész délután játsszanak vele. Készíttess velük egymásról fotókat, vagy fényképeztesd le velük az élményeiket, a kerti móka történéseit, vagy a természetet, virágokat, naplementét. Ha türelmesen átnyálazod a fotókat, biztosan találsz a homályos és rosszul beállított képek között olyat is, amelyet érdemes kitenni a falra. Nyomtasd ki és keretezd be a legjobb fotóikat és tedd ki a falra.

4. Saját múzeum

Készíts rajzelhelyezési lehetőségeket a falra: kifeszített madzag és csipeszek, mágnesfal és mágnesek, rajszöggel kiállított művek. Hagyd őket, hogy minden elkészült alkotásukat kicsíptessék a falra, ezzel is motiválva őket az önkifejezésre és arra, hogy legyenek büszkék a teljesítményükre.

(Fotók: pinterest.com, abeautifulmess.com)