Jump to content

Inspiráció: Stílusos babaszobák

2015. 02. 12. 10:43

Elmúltak már azok az idők, amikor az újszülött babaszobáját mindenki letudta azzal, hogy a baba nemétől függően rózsaszínre vagy kékre festette a falakat. Mindegy, hogy fiú vagy lány, meríts inspirációt ezekből a stílusos, mégis elérhető és megvalósítható babaszoba dizájnokból!

Ha nem katalógusokat nézegetünk, hanem valódi szülők valódi gyermekeinek létező babaszobáit, láthatjuk, hogy a rózsaszín-kék határvonal már rég eltűnt. Sokkal gyakoribbak a semleges, natúr színek, melyek mindkét nem esetében jól dekorálhatók. A babaszobát nem kell túldekorálni, ám mégis fontos, hogy legyen karaktere, sajátos stílusjegye, aminek hangulatára a kisgyermek jó esetben egész életében emlékezni fog, ugyanakkor a szülő is otthonosan és jól érzi magát a helyiségben.

A világos, natúr színek mellé természetesen jól mutathat néhány kiugró, élénk darab, egy-két játékosan színes megoldás vagy akár sötétebb kiegészítő.

Ne féljünk fát használni a babaszobában: egy mélybarna hajópadló és lambéria kuckós, meleg hatást kelt és észrevétlenül neveli természetességre és természet szeretetre a gyermeket.

Kísérletezzünk bátran, egyet azonban ne felejtsünk: gyermekünk és a saját kényelmünk legyen az elsődleges!

(Fotók: popsugar, pinterest, instagram)