Jump to content

Kézzel készített

2014. 08. 03. 17:07

És a cím itt tényleg szó szerint értendő, hiszen ezekhez az egyszerű, gyerekszobát feldobó díszekhez semmi más nem kell, mint némi festék és a család összes keze.

Egyszerű, szép és vidám, ugyanakkor megható és örökre szóló dekorációt készíthetünk tenyér- és ujjlenyomatainkat használva - ráadásul az alkotófolyamat lehet egy nagy közös családi játék is!

A legfontosabb, hogy gyűjtsük magunk köré a családot, akár szűkebb, akár tágabb formában. Utóbbi esetben érdemes egy nagy közös ünnepet kijelölni erre. Előzetesen festhetünk (vagy akár a gyerekekre is rábízhatjuk ezt a feladatot) egy nagy barna fatörzset, majd mártsuk bele a tenyerünket festékbe, és fakoronát ábrázolva miden családtag tenyereljen rá a papírlapra. Pillanatok alatt kész is van a hatóságilag is beazonosítható, eredeti, színes családfánk, mely bármely gyerekszoba dísze lehet.
Ha nagyon nagy a család, vagy csak egyszerűen túlságosan beleéljük magunkat a lombkorona készítésébe, használhatjuk az ujjlenyomatainkat is, mintha azok lennének a kis falevelek.

Ezen a vonalon elindulva számtalan egyéb ujj- vagy kézikészítésű dekorációt varázsolhatunk - olcsón, egyszerűen, könnyen és vidáman!