Jump to content

A Magyar falu program részeként eddig 505 szolgálati lakás épült vagy újult meg

2022. 08. 31. 14:44

A Magyar falu program részeként 2019 óta 505 szolgálati lakás újult meg vagy épült mintegy 11 milliárd forint értékben - mondta el a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán telefonon az MTI-nek, miután átadták a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban a teljeskörűen felújított rendőri szolgálati lakást.

Gyopáros Alpár közölte, hogy amióta 2018-ban meghirdették a Magyar falu programot, sokat találkoznak a falvakban élőkkel, hogy a program valós igényeket elégítsen ki.

Miután 2019-ben elindult az önkormányzati közszolgáltatásokhoz kapcsolódó szolgálatilakás-program, igény mutatkozott arra a rendőrség részéről is, hogy rendőri szolgálati lakásokkal ösztönözzék a körzeti megbízottakat - jelezte.
Az 505 ingatlanból 63 rendőri szolgálati lakás, köztük a Láziban átadott is, amelyet a program a maximálisan elnyerhető 30 millió forinttal támogatott - mondta a kormánybiztos, hozzátéve: a település 1,5 millió forint önerőt biztosított a fejlesztéshez; a lakásba a helyi körzeti megbízott - aki négy településen látja el feladatát - be is költözött a feleségével.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, hogy jelenleg is zajlik az országjárás, hogy a Magyar falu programban a jövőbeni pályázati témaköröket kialakítsák, ugyanakkor a szolgálati lakások felújítását és kialakítását továbbra is jelentős összeggel fogják támogatni, mert látszik, hogy erre a programelemre szükség van.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)