Jump to content

Ingatlan.com: februárban 9,6 százalékkal több használt lakást adtak el, mint januárban

2021. 03. 01. 20:48

Idén februárban az Ingatlan.com becslése szerint 10 200 használt lakást adtak el, ez 9,6 százalékkal haladja meg a januári becslést, éves összehasonlításban pedig 2 százalékos bővülést jelez - közölte az ingatlanhirdetési portál hétfőn az MTI-vel.

A közlemény idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, aki szerint a növekedésre utaló adatok nem jelentenek meglepetést, számítani lehetett arra, hogy az állami lakásprogram új elemeinek kedvező hatása hamar megjelenik a piacon.

Példaként a felújítási támogatást említették, ami fokozta a korszerűsítendő lakások iránti keresletet.

Ezt támasztja alá a szakértő is, aki elmondta, hogy a lakáseladásokhoz kötelezően készítendő energiatanúsítványok és az ingatlan.com-on meghirdetett ingatlanok iránti kereslet adatai szerint a felújítandó, nagy energiafogyasztású lakások száma jelentősen nőtt a forgalomban.

Az ingatlan.com előrejelzése szerint a következő hónapokban még erőteljesebben növekedhet a lakáspiaci forgalom tavalyhoz képest, de ebben a koronavírusnak meghatározó szerepe lehet. Ugyanis tavaly tavasszal a járvány magyarországi megjelenése miatt visszaestek az eladások, ezért idén márciusban és áprilisban akár 40-50 százalékkal több adásvételre is sor kerülhet éves összevetésben.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)