Jump to content

Megéri sétálni!

2020. 07. 23. 16:00

Nem kerül egy forintba sem, és napi fél óra is csodákra képes. Télen-nyáron lehet űzni és különösebb felszerelés sem szükséges hozzá. Előnye, mégsem ez.

A sétálni jóleső érzés, feltölti a testet-lelket egyaránt. Korosztály független, és előzetes edzettség sem kell hozzá. Jól hangzik nem igaz? Pedig a java most jön!

Minden lépés maga az egészség

A sétával egyrészről legalább 200 kcal-t elégetünk egy óra alatt másrészről soka teszünk egészségünkért.

Jót tesz a vérkeringésnek, serkenti a szív működését ezáltal a méreganyagok gyorsabb kiürülését, ráadásul kordában tartja a vércukorszintet is. A test összes izmát átmozgatja tetőtől talpig, mindamellett, hogy nem ró plusz terhelést az ízületekre, és csontokra. A kellemes közérzet és jó hangulat elérésében is segít, és pozitív mellékhatása, hogy az egyensúlyérzéket is javítja.

Hosszasan lehetne sorolni, milyen jó a tüdőnek, a vérkeringésen keresztül a memóriának és az immunrendszernek, ennek ellenére a felnőtt lakosság csupán egyharmada végez rendszeres testmozgást.

A séta pont ideális az arány megváltoztatására, mert nem kerül semmibe, de mégis hatékony és életkortól, erőnléttől függően bárki belekezdhet. Az ideális, egészségjavító időtartama napi 15 perc és egy óra közé tehető.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu;hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)