Jump to content

Megindulhat a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése

2020. 06. 02. 10:53

Kivitelezési szakaszba léphet a Budapest XIII. kerületi Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna fejlesztésének projektje - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A Béke téri projekt első ütemében az irányító hatóság döntése alapján a tervezési folyamatok után megindulhatnak a munkálatok is. A kivitelezés során a túlterhelt hálózatot tehermentesítik, a modern városszemléletnek megfelelően új ingatlanok kapcsolódhatnak a csatornahálózatra - olvasható a közleményben.
Hozzátették, a most induló építés környezetkímélő módon, nagyrészt útbontás nélkül zajlik, úgynevezett csősajtolási technológiával.

Az új, korszerű főgyűjtőcsatorna kiépítésének eredményeképpen a szennyvíz - szélsőséges időjárás esetén a csapadékkal kevert szennyvíz - többé nem károsítja a környezetet, hanem a 21. század műszaki elvárásainak megfelelően a szennyvíztisztító-telepekre jut, majd megtisztítva kerül a Dunába. A budapesti és ezen belül a XIII. kerületi lakosok életszínvonala jelentősen emelkedik, a projekt tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt - közölték.
A projekt várható összköltsége mintegy 3,7 milliárd forint.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)