Jump to content

Az ingatlanfejlesztő egyesület elnöke szerint várhatóan júniustól visszatérnek a dolgozók az irodaházakba

2020. 05. 21. 20:00

Várhatóan júniustól fokozatosan visszatérnek a járvány miatt otthoni munkavégzésben dolgozók az irodaházakba - mondta Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette: ettől függetlenül nem lehet megjósolni azokat a változásokat, amelyeket a járvány okoz majd az elkövetkező hónapokban, években.     

A veszélyhelyzet miatt az irodaterek bérlői csökkentették a dolgozói létszámot, mostanra, az egyesület adatai szerint 30 százalék alá csökkent az irodaházakban dolgozók aránya - mondta.     Hangsúlyozta, hogy mivel a járvány még nem múlt el, az irodaházak közös- és a bérleményi területein továbbra is olyan egyedi intézkedéseket kell bevezetni és alkalmazni, amelyek minimálisra csökkentik a fertőzés veszélyét.     A járványhelyzet alatt bebizonyosodott, hogy a modern irodaházak rugalmasan alakíthatók az új igényeknek megfelelően, így az ott végzendő munka biztonságos - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a levegő utánpótlás miatt hűtés-fűtés fejlesztésék történnek majd, és ezzel egyidejűleg az üléstávolságok is változni fognak az irodaházakban.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)