Jump to content

Krémes finomság az ünnepekre: raffaello golyó házilag

2019. 12. 18. 14:00

Nincs kedved leugrani a boltba, netán sokallod az eredeti árát vagy kalóriaszegényebb kivitelben készítenéd? Mindhárom problémára van egy remek receptünk.

A finom kókuszgolyó a borongós hétvégét is szebbé varázsolja, arról nem beszélve, hogy a bolti árának töredékéért készíthetsz sokkal többet belőle! Ezen kívül gyorsan és egyszerűen meg lehet csinálni, a recept nehézségi foga pedig a kezdőkön sem fok majd ki.

Raffaello házilag

Hozzávalók:

- egy bögre kókusztej (ha házilag készítenéd, katt ide!)
- kókuszaroma, ízlés szerint
- egy bögre kókuszreszelék
- fél bögre cukor
- 15 dkg margarin
- egy bögre tejpor
- darált keksz
- mogyoró
- olvasztott csoki (opcionális a díszítéshez)

Elkészítés

Kezd el melegíteni a kókusztejet, közben pedig add hozzá a cukrot. Alaposan főzd össze őket, majd vedd le a tűzről és hagy hűlni. Ha picit kihűlt, keverd hozzá a margarint a kókuszaromát a kókuszreszeléket, a tejport és a darált kekszet. Ha sűrűbb és keményebb állagút szeretnél, akkor többet tegyél bele a kekszből.

A kapott masszát tedd a hűtőbe egy órára.

Miután letelt az idő, formázz a masszából kis golyókat, a közepébe pedig tegyél mogyorót. Ezután jöhet a kókuszreszelék vagy az olvasztottcsoki. Kész is!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)